Description
Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie czy saamskie. Tradycyjna kuchnia jest niezwykle ujmująca w swojej prostocie. Charakteryzuje ją ogromny szacunek do produktów, które przez wieki często były trudno dostępne. Umiejętność wykorzystania tego, co oferuje świat natury, i racjonalne zarządzanie składnikami to jej kolejne cechy.Tradycje kulinarne Finlandii to kolejna książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – badaczki kultury żywieniowej, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych kulinarnych nagród.ISBN: 9788365520272Kod paskowy: 9788365520272Autorzy: Tomaszewska-Bolałek MagdalenaWydanie: 1Rok wydania: 2018Kod wydawcy: 30807Miejscowość: WarszawaLiczba stron: 240Oprawa: Miękka ze skrzydełkamiPKWiU: 58.11.1Format: 16.5×23.5cmGłębokość (mm): 25Waga: 0.655Języki: polskiGrupa towarowa: Książka
księgowość stowarzyszenia, antonim różniczki, katarzyna filipiak, ćwiczenia na gitarę, watral gorzów, nauka szybkiego czytania online, jak nauczyc sie grac na ukulele, kraj w ameryce środkowej krzyżówka, english class a1+ testy chomikuj, sklep angielski zawiercie, top w lolu, bystra ul szczyrkowska, platforma do nauki zdalnej, graf zero, matematikon, cytaty o zmianach, związki frazeologiczne angielski, ampituda
yyyyy