Przetwory z babcinego notatnika

19,99 

Opis

Wydanie 2011r. Oprawa twarda. Strony 224. Format 16,0×20,0cm. Od wieków ludzie zastanawiali się w jaki sposób przechować żywność, wydłużyć jej trwałość, aby zachowała wartości odżywcze i walory smakowe. Suszone zioła wykorzystywano w różnego rodzaju mieszankach aptecznych oraz kulinarnych. Suszono również grzyby, warzywa i owoce. Dziś popularną formą przechowywania produktów jest ich mrożenie, ale nadal niesłabnącym powodzeniem cieszą się wszelkiego rodzaju przetwory. Ich popularność wynika z tego, że samodzielne przygotowane przetwory nie zawierają szkodliwych dla zdrowia konserwantów. Tempo życia powoduje, że łatwiej otworzyć słoik z własnoręcznie zakwaszonym barszczem lub żurkiem i w ciągu zaledwie kilku minut uzyskać wyborną zupę. Chutneye, octy i oliwy, kwaszonki, marynaty, konfitury, dżemy, galaretki, czyli przeszło 100 przepisów na zamykanie smaków i aromatów w słoikach, według starych, sprawdzonych receptur.

ogłoszenie sprzedaży po angielsku, aleksandra wolska, testy maturalne online, ceny korepetycji z matematyki 2022, psycholog bielany, patryk b, krzyżówka generator, paradoks condorceta, artur piotrowski, ielts katowice, przecinek przed również

yyyyy